Tudtad? A vevőszerző honlap nem is létezik!
2015-07-31
Saját honlap percek alatt?
2015-08-31

Képek optimalizálása!

Képek optimalizálása. valóban szükség van erre? Avagy vajon, a karcsú vagy a kövér egeret könnyebb betolni a lyukba? Tégy róla, hogy weboldalad képei ne hízlalják honlapodat feleslegesen!

A múltkoriban olvastam egy helyen, hogy bizony optimalizált képeket kell használni. Tényleg így van. Azért kicsit megakadtam és átgondoltam, nehogy lemaradjak valamiről!

A képekkel, mint a honlap részeivel a honlap optimalizálás ‘tudománya’ természetesen foglalkozik.

De miért is kell a képeket optimalizálni a honlapon?

Ennek két egészen egyszerű oka van.

1. A mai nagyszerű fotómasinák éktelen felbontású képeket adnak ki magukból. Ha azt csak úgy odapasszintjuk a honlapra, azzal meg fognak szenvedni azon látogatóid, akik lassabb internetkapcsolattal webeznek. Jó eséllyel nem lesz türelmük kivárni, amíg azok a klassz képek megjelennek az információra éhes szemek előtt… – ezzel bukhatod a megkeresések egy részét.

2. Másrészt elég érdekes módon a keresőrendszer anélkül értékeli weboldaladat, hogy abból egy fikarcnyi bármit is látna. Csak mert nem olyan szemmel méregeti, mint Te vagy én, – a keresőrendszer értékelése nélkülözi az emberi szemet. Tehát, ha bizonyos módszerekkel elősegíted, hogy a keresőrendszer megértse, mi van az adott képen, azt meg fogja hálálni.
A képek optimalizálása, illetve a képlet így néz ki: SEO optimalizált képek = állománynév + ALT txt + méret
Tehát, ha a például rendezvényszervező céged van és minap szervezett gödöllői grillparti képeit szeretnéd optimalizálni, akkor azt a kép, amelyen Géza a sört ízleli, ne a DCN3211.jpg állománynevet viselje, hanem nevezd el így: ‘ceges-grillparti-szervezes-godollo.jpg’. Majd a tartalomkezelő rendszerben a kép mellett felkínált lehetőségekkel élve ALT szövegként ezt írd be: ‘céges grillparti szervezés, gödöllő’
Ha rendszered nem kínálja fel az ALT szöveg elhelyezését, javaslom térj át másikra…

Nem utolsósorban a 16 megapixeles képeket lehetőleg kicsinyítsd le 1280×720 pixel méretűre, ez általánosan használt 16:9-es képarány. Lehetőleg jpg képeket használj, kismértékű tömörítéssel.

Így elérheted, hogy a klassz képek szinte leugranak az internetről.

Összefoglalva a legfontosabb 3 dolog:

1. A kisméretű képek gyorsan letöltődnek.
2. Az ALT szövegek tájékoztatják a keresőrendszert, mi látható a képen
3. A beszédes állománynevek tovább segítik a keresőt és átláthatóvá teszik számodra is a képhalmazt.
Máig találkozom olyan honlapokkal, ahol kiderül, hogy az aloldalon látható bélyegnyi kép mögött egy poszternyi állományt kell letölteni. Vagy éppen egy bélyegnyi képet nagyítanak ronda méretre, mondván, hogy nincs jobb… – akkor minek feltenni a honlapra?
Ha fontos az illusztráció, akkor gondoskodj arról, hogy valóban színvonalas legyen! Méltó a honlapodhoz, a cégedhez, Hozzád.

A Honlapragasztó ereje, ami felemeli vállalkozásodat

Esettanulmány, ami hozzásegít, hogy hatalmasat erősödj honlapoddal!

Te is szeretnél ilyen mosolygósan, elégedetten tekinteni üzleti eredményeidre? Olvasd el, hogyan segít ebben a Honlapragasztó!

Hetek alatt sikerült jó üzleteket szerezni. Remek konstrukciót ajánlottak induló vállalkozásunk számára. A weboldal még ki sem volt fizetve, amikor már teljes erővel működött. Azóta is hetente konzultálunk."
- Mulik Sándor, Open Doors Kft.

+ 30% növekedés
+ 10 milliós forgalom

egy év vagy pár hónap alatt...
Olvasd el, hogyan sikerült ezeket elérni egy honlappal és az alkalmazott szemlélettel!
Az esettanulmány hivatkozását e-mailben elküldjük. Meríts belőle, használd fel Te is, érj el jelentős növekedést!

Hová küldhetjük a linket?


*Elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat!
*Hozzájárulok, hogy a Honlapragasztó e-mailt küldjön!