keresőoptimalizálás
Egy kis keresőoptimalizálás
2017-03-29
célcsoport figyelme
Tiéd a célcsoport figyelme, ha így kezded
2017-04-07

Biztonságos honlap, ami növeli ázsiódat

előfizetői rendszer
Ha vezetőként Te is látod, hogy az internet és a honlapod jelentősen hozzájárul vállalkozásod üzletvitelének eredményeihez, akkor érdemes figyelmet szentelned a honlap biztonsági körülményeinek. Most éppen egy olyan dolog következik, ami nem csak biztonsági kérdés, de a weboldal eredményeit is befolyásolja. Rövid úton rendbe lehet tenni, ezért érdemes meglépni! Olvasd el, milyen előnyökkel jár, ha bevezeted!

A felhasználók érdekében

A gugli már hónapok óta szajkózza, hogy tessék megerősíteni azon honlapok védelmét, amelyek bármilyen módon bekérik a látogató adatait, vagy felhasználónevet, jelszót kérnek. Erre való a https protokoll, ami a honlap és a felhasználó gépe közötti kapcsolatot titkosítja. Magyarul, az ilyen kapcsolatot használó biztonságos honlap nem engedi ellponi a jelszavadat, avagy éppen a bankkártyád adatait.

Korábban banki fizetéshez, holnap mindenkinek

Ez éppen jó példa, mert a banki fizetőrendszerek alapkövetelménye, hogy a honlap, ahol a kártyás kifizetést elindítják, ilyen titkosított kapcsolattal legyen felszerelve. Az idő telik, mára elérkeztünk ahhoz, hogy hamarosan alapkövetelmény lesz ez minden egyes honlap esetében. Ráadásul a gugli hangsúlyozza, hogy a jelszó és bankkártyaadatokat gyűjtő honlapoknál kritikus pont a felhasználói adatok védelme.

Miért lehet még előnyös az iyen titkos kapcsolattal felszerelt biztonságos honlap?

Először is, nem maradsz le…

a https kapcsolattal felszerelt honlapok aránya túl fogja lépni az 50%-ot. Vagyis legalább minden második honlap fel lesz szerelve ezzel a technológiával. A felzárkózás önmagában talán nem olyan fontos érv, de valószínűleg ez a legkevesebb. A gugli várhatóan hamarosan újra csavar egyet az értékelési algoritmusán.

A gugli értékelni fogja

Nemsokára valószínű egy olyan lépés a guglitól, miután előnyben fogja részesíteni a titkosított kapcsolattal kommunikáló biztonságos honlapokat. Azaz, ha nem így kommunikál a honlapod, akkor visszasorolja azt a keresőbéli találatok között. Hamarosan kizárólag titkosított https kapcsolattal lehet csak a gugli jó keresőbéli helyezéseiért versenybe indulni.

De hogyan lehet felszerelni?

Először a tárhelyszolgáltatónál érdemes kopogtatni, hogy a webcímed mellé szeretnél egy SSL tanúsítványt. Pár ezer forintért megszerezheted, majd néhány egyszerű lépéssel a tárhelyre kell telepíteni, és hitelesíteni. Ebben a tárhelyszolgáltatók maximális segítséget nyújtanak, mert némi rendszergazdai gyakorlatot igényel. Ha hozzáférsz honlapod tárhelyéhez, akkor ezzel nemigen lehet gond. De miért is ne férnél hozzá?

A SSL tanúsítvány perceken belül működésbe lép és attól kezdve honlapod https titkosítással kezd el működni. Az egész nem nagy kaland, de mindenképpen érdemes meglépni. Biztonságos honlap Wordpressel? A Wordpress honlapokhoz telepíteni kell egy bizonyos „Really simple SSL” nevű plugint, ami elvégzi a website titkosítását.

A Wordpress esetében tehát ilyen egyszerű a helyzet, érdemes ilyen honlapot építtetned. A Honlapragasztóval készülő oldalakhoz alapból jár az SSL tanúsítvány.

A Honlapragasztó ereje, ami felemeli vállalkozásodat

Esettanulmány, ami hozzásegít, hogy hatalmasat erősödj honlapoddal!

Te is szeretnél ilyen mosolygósan, elégedetten tekinteni üzleti eredményeidre? Olvasd el, hogyan segít ebben a Honlapragasztó!

Hetek alatt sikerült jó üzleteket szerezni. Remek konstrukciót ajánlottak induló vállalkozásunk számára. A weboldal még ki sem volt fizetve, amikor már teljes erővel működött. Azóta is hetente konzultálunk."
- Mulik Sándor, Open Doors Kft.

+ 30% növekedés
+ 10 milliós forgalom

egy év vagy pár hónap alatt...
Olvasd el, hogyan sikerült ezeket elérni egy honlappal és az alkalmazott szemlélettel!
Az esettanulmány hivatkozását e-mailben elküldjük. Meríts belőle, használd fel Te is, érj el jelentős növekedést!

Hová küldhetjük a linket?


*Elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat!
*Hozzájárulok, hogy a Honlapragasztó e-mailt küldjön!