bizalomépítés
Bizalomépítés pillanatok alatt
2017-05-14
email lista, wordpress
Email marketing és WordPress. Hogyan?
2017-10-28

Nem biztonságos a honlap?

A minap kaptunk egy tájékoztató levelet a guglitól, az alábbiak szerint: „2017. októberétől kezdődően a Chrome (62-es verzió) „NEM BIZTONSÁGOS” figyelmeztetést jelenít meg, ha a felhasználók HTTP-oldalon írnak be szöveget valamilyen űrlapba, valamint az összes HTTP-oldal inkognitómódban történő felkeresésekor.”

Hogyan érint ez téged? Lefordítom.

A fenti üzenet kb. ezt jelenti laikus nyelven: - Kérjük állítsd át honlapodat titkosított kapcsolatra! - Ha nem teszed meg, akkor előbb utóbb hibaüzenettel találkoznak majd látogatóid, s ez visszavetheti a bizalmat honlapoddal, szolgáltatásoddal kapcsolatosan.

A biztonságos honlap https kapcsolatot használ

Biztosan ismerős, hogy minden honlapcím ezzel kezdődik: http://

Volt a világháló születésétől bejáratott http protokoll, ami nagyjából azt jelentette, hogy a http:// után érkező webcím egy honlapot azonosít.

Ezt nagyjából mindenki tudja, de azt már kevesebben, hogy a böngészőprogram (vagyis a géped) és a honlapot kiszolgáló szerver közötti adatforgalom e protokoll esetében nyilvános. Vagyis egy rossz szándékú hacker vagy program „ellophatja” annak tartalmát, például jelszavaidat, amit aztán felhasználhat saját céljaira.
Ezután kitalálták a https protokollt, ami a böngésződ és a honlapot kiszolgáló szerver közötti kapcsolatot titkosítja. Ezért a biztonságos honlap https titkosított kapcsolatot használ a szerver és géped között az információk utaztatására.

Egy ideje a gugli nyomást gyakorol a honlapgazdákra, annak érdekében, hogy állítsák át weboldalaikat biztonságosabb, https kapcsolatra. Például, a többiekhez képest előnyben részesíti a találati listán azokat a honlapokat, amelyek időközben átálltak titkosított https kapcsolatra. A Chrome böngésző pedig pedig egyértelmű „NEM biztonságos” üzenetet küld, ha a régi, http kapcsolaton keresztül kommunikáló honlapokon próbálsz űrlapot kitölteni. Ez lehet pusztán egy egyszerű üzenetküldő űrlap is…

- Ugye Te sem kockáztatnád meg, hogy a feléd üzenetet küldő látogató előtt hoppá, egyszer csak olyan figyelmeztetés jelenjen meg, ami azt jelzi, hogy honlapod nem biztonságos?

Így állíthatod át honlapodat!

A jobb tárhelyszolgáltatók kínálnak bizonyos „Lets Encrypt” nevű szolgáltatást, ami díjtalanul bekapcsolható, ezzel percek alatt biztonságos honlapra válthatsz a kapcsolat szempontjából. Ha nem találod a tárhely beállító panelján, vagy nem szeretnél ezzel foglalkozni, fordulj a rendszergazdához!

A Honlapragasztó ereje, ami felemeli vállalkozásodat

Esettanulmány, ami hozzásegít, hogy hatalmasat erősödj honlapoddal!

Te is szeretnél ilyen mosolygósan, elégedetten tekinteni üzleti eredményeidre? Olvasd el, hogyan segít ebben a Honlapragasztó!

Hetek alatt sikerült jó üzleteket szerezni. Remek konstrukciót ajánlottak induló vállalkozásunk számára. A weboldal még ki sem volt fizetve, amikor már teljes erővel működött. Azóta is hetente konzultálunk."
- Mulik Sándor, Open Doors Kft.

+ 30% növekedés
+ 10 milliós forgalom

egy év vagy pár hónap alatt...
Olvasd el, hogyan sikerült ezeket elérni egy honlappal és az alkalmazott szemlélettel!
Az esettanulmány hivatkozását e-mailben elküldjük. Meríts belőle, használd fel Te is, érj el jelentős növekedést!

Hová küldhetjük a linket?


*Elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat!
*Hozzájárulok, hogy a Honlapragasztó e-mailt küldjön!